Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor az ördög játszik.

Amikor az ördög játszik

 

 

Emberünket a kéjelgő nők, a gőg, a kevélység, mely a gonosz fegyvere, hosszú évek alatt hatalmába kerítette. Tartotta őt hosszú rabság alatt, hogy mindig legyen hű követője. S, emberünk az őrangyalát már észre sem vette.

Mikor az ördög látta e férfit, ki gyenge lélekkel élt, hálóját rá kivetve csalárdságra, hazugságra tanította. Az idő haladt, s, neki egyre kegyetlenebb fegyvere lett, amit bevetett.

Ez a balga férfi mindig csak azt hitte, hogy ha a vágy hajtja, akkor a dolgát ő, bizony jól bizonyítja.

Volt szerető családja, párja, ki mindig hazavárta, de, e sötét erők ura emberünk lelkét rabláncra fogta. Tiszta, józan tudatát eltompította. Elméjébe kételyt ültetett, szívébe tüskét növesztett,

hogy, szárnyalni vágyjon majd érzéketlenül más karjaiba. Asszonyától persze otthon elvárta, mit magától soha. Hűséget követelt, de ő nem volt hűséges soha. Így is kevésnek tartotta,és bizony sokszor bántotta… Bár adni nem adott neki, elvenni annál többet tudott, hisz elvette ifjúságát, szépségét, boldog életét. .Egyre zsarnokibb lett, egyre inkább gőgös és kevély.  Mit sütött, főzött örökké kritizálta.Beszélgetés helyett menekült máshova. Sokszor várta őt a kocsma kéjelgő,forgataga.Más nőnek tetszelgett, vett is nekik mindent., Eközben asszonyát magára hagyta.

Egy könnyelmű nőcskével a Mátrába mentek. Luxus szálloda szobát fizetett két főre, hogy ott töltsenek pár kéjelgő estét. édes kettesben. Emberünk gavallér volt e könnyelmű nőcskével. Nem úgy, mint feleségével. Megadta a módját minden luxusnak. Asszonyát el nem vitte volna. De emberünk lebukott. S, az asszony ki harmincöt évig volt hitvese kérdőre is vonta. S, ő nagyképű gőgösséggel megalázva asszonyát, gúnyosan ezt mondta: - Egy luxus kurvának fizetettem, hogy kényeztessen! Megengedhetem magának, hisz jól keresek! – vágta oda.

Az asszony egy pillanatra összetört, hisz tudta, hogy tőle még a levegőt is sajnálja.. Felnevelt három gyermeket, kik sokszor nélkülözték apjukat. Vezette a háztartást. Intézte az ügyeket. Főzött mosott takarított, és várta volna, hogy a férfi szeresse. Emberünk jól keres, de spórolni rest volt. Kell az élvezetre, no, meg a luxus nőre.

Hát az ördög jól végezte dolgát, hisz eszét elvette. Elment az esze, mert lett ő az ördög követője. A harmincöt év alatt a családját nem vitte sehova. Azt mondta, hogy nincs rá pénze sem ideje. S, ha néhanap a gyermekei kérni mertek tőle, annyira fájt neki, mintha a fogát húzták volna. 

Hát ilyen lett az ember, ki nem ismerte a hűséget, sem a tiszteletet. Ki nem tudta tiszta szívvel azokat szeretni, kiket kellett volna. S, a mai napig az ördögöt meg nem tagadta.